22 Mart Dünya Su Gününde Öğrencilerimize Su Bilinci Semineri Verildi!

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü'nde önemli bir etkinliğe imza attı. İl genelinde suyun önemi ve tasarrufu konularında farkındalık oluşturmayı hedefleyen müdürlük, öğrencilerimize yönelik bir seminer düzenledi.

Bugün gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere suyun hayati önemi ve doğru kullanımının önemi vurgulandı. Seminerde, suyun insan sağlığından tarıma, endüstriyel faaliyetlere kadar her alanda kritik bir kaynak olduğu belirtildi. Ayrıca, suyun sürdürülebilir kullanımının ve tasarrufunun çevresel ve ekonomik açıdan da büyük önem taşıdığı üzerinde duruldu.

Öğrencilere suyun doğru kullanımı ve tasarruf yöntemleri hakkında pratik bilgiler verilirken, interaktif bir ortamda soruları cevaplandırıldı ve fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcıların ilgisi ve etkileşimi yüksek oldu.

Seminerin sonunda, öğrencilere suyun bilinçli kullanımı ve tasarrufu konusunda daha fazla bilgi edinmeleri için kaynaklar sunuldu. Ayrıca, suyun değerini anlamaları ve çevrelerinde bu bilinci yaymaları için öğrencilere çağrı yapıldı.

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinin su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliği için önemli olduğunu belirtti. Özellikle genç nesillerin su bilinci konusunda erken yaşta eğitilmesinin gelecek için umut verici olduğunu vurguladılar.

Bu seminer, suyun önemi ve tasarrufu konusunda toplumsal bilincin artırılmasına yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak kayda geçti.

Bu anlamlı günde değerli seminerleri için Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederiz.

23-03-202423-03-202423-03-202423-03-202423-03-2024

Yayın: 23.03.2024 - Güncelleme: 23.03.2024 13:47 - Görüntülenme: 88