Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz, 2006 yılında Ardahan'ın Atatürk Mahallesi'nde Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi olarak açıldı. Kuruluş yılından itibaren, Ardahan Fen Lisesi öğrencilerine geniş bir eğitim yelpazesi sunarak, Fen Bilimleri, Matematik ve Teknoloji ve bilim alanlarında güçlü bir temel oluşturdu. Okulumuz, öğrencilere sadece derslerle değil, aynı zamanda projeler, bilimsel etkinlikler, araştırmalar ve yarışmalar aracılığıyla pratik deneyimler kazanma fırsatı da sundu. Böylece, öğrenciler sadece teorik bilgiye değil, aynı zamanda problem çözme becerilerine de sahip olarak mezun oldular.

2021 yılında, okulun daha modern bir altyapıya kavuşması amacıyla okulumuz Halilefendi Mahallesi Bahtiyar Vahapzade Caddesinde inşa edilen yeni binasına taşındı ve bu süreçte okulumuzun adı Ardahan Fen Lisesi olarak güncellendi. Yeni binası, öğrencilere daha geniş, ferah ve çağdaş bir eğitim ortamı sunarak, öğrenmeyi daha etkileyici ve keyifli bir deneyim haline getirdi.

Ardahan Fen Lisesi, kuruluşundan itibaren öğrencilerini sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk anlayışına ve liderlik vasıflarına sahip bireyler olarak yetiştirmeye odaklandı. Okulun mezunları, sadece bilim ve teknoloji alanındaki başarılarıyla değil, aynı zamanda toplumlarına ve ülkelerine katkıda bulunma potansiyeliyle de tanınırlar.

Ardahan Fen Lisesi, bilime ve bilimsel düşünceye duyduğu bağlılıkla, öğrencilerini geleceğin liderleri ve başarılı bireyleri olarak yetiştirmeye devam etmektedir.

Yayın: 04.01.2024 - Güncelleme: 04.01.2024 14:07 - Görüntülenme: 154