Pansiyon İçin Gerekli Evraklar

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI PANSİYON KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Ardahan Fen Lisesi Pansiyonuna kayıt için gerekli evraklar aşağıdadır.

Okulumuz Kız-Erkek Pansiyonlu olup 2022-2023 eğitim-öğretim yılında boş bulunan pansiyon kontenjanı sayısı  kız tarafı için 27 (yirmi yedi), erkek tarafı için 27 (yirmi yedi)'dir. Parasız yatılılık şartlarını taşıyan öğrenciler LGS puan sırasına göre yerleştirilecektir. Okulumuza yerleşen öğrenciler için pansiyon başvuruları 23.08.2022 ile 26.08.2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Evrakların 26/08/2022 tarihine kadar eksiksiz doldurularak okul idaresine teslim edilmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar evraklarını teslim etmeyenler sıralamaya dahil edilmeyecektir. Başvuruyu öğrencinin anne veya babası yapmalıdır. Bunlar dışında başkası veli olarak kabul edilmeyecektir. Parasız yatılılığa hak kazanan öğrencilerimizin listesi  31/08/2022 Carşamba günü WEB adresimizde yayınlanacaktır.

PANSİYON İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (KAMUDA ÇALIŞMAYAN VELİLER İÇİN)

1-Sağlık raporu(Raporda ''pansiyonda kalmasında sakınca yoktur'' ibaresi olmak zorundadır.

2.4 adet fotoğraf

3.Aile Nüfus Kayıt Örneği

4.Anne-Baba Kimlik Fotokopileri

5.Öğrencinin Kimlik Fotokopisi

6.SGK'dan öğrencinin anne-babasının kaydı ile ilgili belgeler. Kayıtları yoksa kayıtları olmadığına dair belgeler.

7.Vergi Dairesinden öğrenci anne-babasının 2021 yılı gelirlerini gösteren belgeler.(Anne-babalarının gelirleri yoksa gelirleri olmadığına dair belge)

8.Ziraat Odasından öğrencinin anne-babası adına 2021 gelirin gösteren belgeler.

9.Öğrenci anne-babasının hiçbir geliri yoksa EK-1 belgesini muhtar onaylayacaktır.

10.Öğrenci anne-babasının gelirleri  EK-1 e işlenip onaylanacaktır

11.Bursluluk durumu okul müdürlüğüne ibraz edilecektir.

12.Pansiyon kaydı için öğrenci anne veya babasının gelmesi zorunludur.

PANSİYON İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR (KAMUDA ÇALIŞAN ve EMEKLİ VELİLER  İÇİN)

1-Sağlık raporu(Raporda "pansiyonda kalmasında sakınca yoktur'' ibaresi olmak zorundadır.

2.4 adet fotoğraf

3.Aile Nüfus Kayıt Örneği

4.Anne-Baba Kimlik Fotokopileri

5.Öğrencinin Kimlik Fotokopisi

6.Öğrenci velisinin çalıştığı kurumda EK-1 belgesi doldurulacak ve 2021 yılına ait 12 aylık maaş bordrosu eklenecek. ( EK - 1 Belgesini kurum amiri onaylayacaktır.)

7.Eşi çalışıyorsa eşinin 2021 yılı gelirini gösteren belgeler.

8.Eşi çalışmıyorsa EK-1 belgesine "Eşi Çalışmıyor'' ibaresi yazılıp onaylanacak.

9.Öğrenci velisi öğretmen ise öğretmen olduğuna dair belge getirilecek.

10.Bursluluk durumu okul müdürlüğüne ibraz edilecektir.

11.Pansiyon kaydı için öğrenci anne veya babasının gelmesi zorunludur.

EK–1

PARASIZ YATILI VEYA BURSLU OLARAK ÖĞRENİM GÖRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİ AİLESİNİN MADDİ DURUMUNU GÖSTERİR BEYANNAME

Adı Soyadı T.C. (velinin)

Öğrenciye Yakınlık Derecesi

Ö  ĞR E N C İ

V E L İ S İ Nİ N

İşi ve İşyeri

Aylık geliri (serbest meslek sahibi ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit ya da gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait gelir vergisi matrahını) gösterir belge.

(Bir önceki yıla ait gelir vergisi matrahını gösterir belgedeki miktar göz önünde bulundurularak bir önceki mali yılda tespit edilen limit baz alınarak hesaplanır.)

Kamuda çalışıyor ise; resmi makamlardan, kurum saymanlığı ve diğer yetkili kurumlardan alınacak maaş bordrosu örneği.

Eşi çalışıyor ise işi ve aylık kazancı (vergi dairesi, kurum saymanlığı ve diğer yetkili kurumlardan alınacak aylık gelir durumunu) gösterir belge.

Ailenin diğer gelirleri

Ailenin yıllık gelir toplamı

Aile reisinin bakmakla yükümlü olduğu fertlerin sayısı ve yakınlık dereceleri (fertler açık olarak yazılacak, aile nüfus kayıt örneği, velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu ana, babası ve diğer şahıslarla ilgili tedavi yardımı beyannamesi veya mahkeme kararı örneği).

Aile net yıllık gelir toplamının fert başına düşen yıllık tutarı (ailenin net yıllık toplam geliri, ailedeki fert sayısına bölünerek hesaplama yapılacaktır).

Aile maddi durumumum yukarıdaki beyannamede belirttiğim şekilde olduğunu beyan eder, velisi bulunduğum ........................................................................ Okulu/Lisesi ...................... sınıfı öğrencilerinden .......................................... oğlu/kızı....... .... nolu .......................................'ın .............. yılı devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavlarına kabulünü arz ederim.(*)

....... /..../2019

Velinin Adı Soyadı

İmzası

Başvuran öğrencinin

Adı - Soyadı            :

Adresi                      :

ONAYLAYAN

Adı-Soyadı

İmza ve Mühür (**)

EKLER:

1. Yetkili kurumlardan alınacak maaş bordrosu veya vergi dairelerinden alınacak vergiye esas vergi matrahını gösterir belge.

2. Aile nüfus kayıt örneği

3. Velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu kendi anne-babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi veya mahkeme kararı örneği, varsa diğer bakmakla yükümlü olduğu şahıslarla ilgili mahkeme kararı örneği ve kontenjanla ilgili belgeler.

(*) Bu belge; başvuru, kayıt-kabul ve iptal işlemlerinde kullanılacaktır. (5, 19 ve 39. maddeler)

(**) Onay kısmı; velinin görev yaptığı kurum, muhtarlık veya diğer resmi kurumlarca onaylanacaktır.

Yayın: 30.06.2020 - Güncelleme: 16.11.2023 13:27 - Görüntülenme: 1412