Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı, Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimizin Yoğun Katılımıyla Gerçekleşti.

Ardahan Fen Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı, Öğrenci ve Öğretmenlerin Yoğun Katılımıyla Gerçekleşti.

Ardahan Fen Lisesi Biyoloji öğretmeni Handan Özgür'ün 10/B sınıfı öğrencileriyle hazırladığı, Sunuculuğunu yine 10/B Sınıfı öğrencilerinden Ardacan Fırat AVŞAR ve Nisanur KAHYA’nın yaptığı 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü aziz şehitlerimizin hatırasına yakışır bir şekilde icra edildi.

Program, katılımcıların saygı duruşunda bulunması ve ardından İstiklal Marşı'mızın coşkuyla okunmasıyla başladı.

Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ensari İşleyen’in etkileyici şekilde çaldığı bağlama eşliğinde Ardahan Fen Lisesi 12/B sınıfı öğrencisi Rabia Su SULU’nun güçlü yorumuyla seslendirdiği "Kışlalar Doldu" türküsü ile salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Türkünün ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 10. Sınıf öğrencisi Salihcan YILDIRIM tarafından yapıldı.

Programın devamında Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Çanakkale ile ilgili şiirlerin okunması katılımcılarda duygusal anlar yaşattı.

11/B sınıfı öğrencisi Şeyma ATEŞ'in bağlamasıyla eşlik ettiği ve 10/B sınıfı öğrencisi Defne ÖZTÜRK’ün "Çanakkale Türküsü"nü seslendirmesi, dinleyicileri adeta o döneme götürdü.

Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Muhammet KALKAN’ın  çaldığı Ney eşliğinde, okul öğrencilerinden Zeynep PARLAK’ın okuduğu  "Dua" adlı şiiri ile salonda bulunan izleyicileri  o yıllara götürdü.

Programa okul müdürü Aşkın HÜSEYİNOĞLU,  Ardahan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fakülte Sekreteri Deniz ÖZGÜR ve Ardahan Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Okul müdürü Aşkın HÜSEYİNOĞLU “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programını hazırlayan biyoloji öğretmeni Handan Özgür'e ve görev alan tüm öğrencilere teşekkür ediyor,  bir kez daha başta Çanakkale şehitlerimiz olmak üzere bu vatan için canlarını hiç tereddüt etmeden veren aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 20.03.2024 00:31 - Görüntülenme: 159