"Okulumuzda Heyecanlı Münazara Yarışması: İnsanı Suça İten Unsurlar Tartışıldı."

Bugün okulumuzda "Ardahan'da Eğitim Niteliğinin Arttırılması Eylem Planı" kapsamında düzenlenen 9. ve 10. sınıflar arasındaki kıran kırana münazara yarışması, öğrencilerin çeşitli bakış açılarından insanın suça iten etkenleri masaya yatırdığı bir atmosferde geçti.

Öğrenciler, "İnsanı suça iten unsurlar çevresinden mi kaynaklanır, yoksa bireyin kendi iradesi midir?" sorusunu ele aldılar. Tartışmalar, öğrencilerin derinlemesine düşünce ve etkileyici argümanlarıyla renklendi.

Münazara boyunca, öğrenciler toplumsal etkileşimlerin birey üzerindeki etkisini vurgularken, diğer bir grup ise kişisel sorumluluk ve iradenin suç önleme sürecindeki rolüne odaklandı. Öğrencilerin performansları, jüri üyeleri ve izleyiciler arasında büyük ilgi uyandırdı.

Yarışmanın bitiminde 10.sınıflar 1989 puan alarak yarışmayı kazanırken, 9.sınıf ise 1911 puan aldılar.

Yarışmanın ardından, Okul müdürümüz Aşkın HÜSEYİNOĞLU ve öğretmenlerimiz tarafından öğrencilere ödül ve katılım belgesi verildi. Münazara, okulun eğitim programındaki interaktif etkinliklerin önemini bir kez daha vurgulayarak, öğrencilerin kendi düşüncelerini özgürce ifade etme yeteneklerini destekledi.

Yarışmada emeği geçen Okulumuz Coğrafya Öğretmeni Fatma ERKMEN, Tarih Öğretmeni Yusuf Demirci ve Felsefe Grubu Öğretmeni Ayşegül TAŞ'a teşekkür eder ve katılımcı öğrencilerimize başarılarının devamını diliyoruz.

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 11:22 - Görüntülenme: 78