T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARDAHAN / MERKEZ - Ardahan Fen Lisesi

Ardahan Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Planetaryum (Gezegen evi) gezisi

 

Ardahan Üniversitesi Dr. Arzu Kılıç Sürekli Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi bahçesinde bulunan Ardahan Üniversitesi Dr. Arzu Kılıç Sürekli Sürekli Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezi bahçesinde bulunan Planetaryum (Gezegen evi) okulumuzun 10.  ve 11. sınıflarındaki öğrencileri bilimsel (gezi-gözlem-inceleme) program çerçevesinde bir ziyaret gerçekleştirdiler. Planetaryum da Ardahan Üniversitesi  Dr. Arzu Kılıç Sürekli Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Cengiz AYKAÇ tarafından Gezegenler hakkında görsellerle destekli bilimsel içerikli bilgiler verildi.  Uzaya merakı olan öğrencilerimize yeni ufuklar açmak, onların önemli deneyimler ve bilimsel kazanımlar elde etmeleri amacıyla kurulan gezegen evi  öğrencilerimizin büyük ilgisini çekti.  Planetaryumda öğrencilerimiz öğrenmenin en keyifli halini yaşadılar. Temsili olarak bulunan astronot kıyafetini yakından inceleme fırsatı yakaladılar. Temsili karadelik platformunda, nasıl oluştuğu hakkında ortaya koyulan teoriler ile ilgili bilgi verildikten sonra platform üzerinde çekim kuvvetinin nasıl bir etkileşime sebep olduğunu materyaller yardımıyla gösterildi. Güneş sistemimizdeki gezenlere ait yer çekimi ivmelerini ve Dünya'nın yer çekimi ivmesi ile kıyaslandığında ağırlıklarında nasıl bir değişime sebep olduğu terazi simülasyonunda gösterimini izlediler. Sonsuzluk koridoru simülasyonundan geçerken bu alanın çalışma prensibi hakkında Öğretim Görevlisi Cengiz AYKAÇ tarafından bilgi verildi. Daha sonra öğrencilerimiz büyüleyici bir yoldan geçerek  öncelikle kubbe ekranda gezegenlerimizi, isimlendirilen çeşitli yıldızları, gök cisimlerini ve takımyıldızlarını teleskobik görüntüleri ile yakından gördüler.  Başta uzay bilimi olmak üzere tabiat, ekosistem, Samanyolu ve evrenin sırları hakkında bilgi veren görsel bir şölen sunan lisanslı filmler eşliğinde öğrencilerin keyifli ve verimli vakit geçirdiler.

Planetaryum da Ardahan Üniversitesi  Dr. Arzu Kılıç Sürekli Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Cengiz AYKAÇ tarafından Gezegenler hakkında görsellerle destekli bilimsel içerikli bilgiler verildi.  Uzaya merakı olan öğrencilerimize yeni ufuklar açmak, onların önemli deneyimler ve bilimsel kazanımlar elde etmeleri amacıyla kurulan gezegen evi  öğrencilerimizin büyük ilgisini çekti.  Planetaryumda öğrencilerimiz öğrenmenin en keyifli halini yaşadılar. Temsili olarak bulunan astronot kıyafetini yakından inceleme fırsatı yakaladılar. Temsili karadelik platformunda, nasıl oluştuğu hakkında ortaya koyulan teoriler ile ilgili bilgi verildikten sonra platform üzerinde çekim kuvvetinin nasıl bir etkileşime sebep olduğunu materyaller yardımıyla gösterildi. Güneş sistemimizdeki gezenlere ait yer çekimi ivmelerini ve Dünya'nın yer çekimi ivmesi ile kıyaslandığında ağırlıklarında nasıl bir değişime sebep olduğu terazi simülasyonunda gösterimini izlediler. Sonsuzluk koridoru simülasyonundan geçerken bu alanın çalışma prensibi hakkında Öğretim Görevlisi Cengiz AYKAÇ tarafından bilgi verildi. Daha sonra öğrencilerimiz büyüleyici bir yoldan geçerek  öncelikle kubbe ekranda gezegenlerimizi, isimlendirilen çeşitli yıldızları, gök cisimlerini ve takımyıldızlarını teleskobik görüntüleri ile yakından gördüler.  Başta uzay bilimi olmak üzere tabiat, ekosistem, Samanyolu ve evrenin sırları hakkında bilgi veren görsel bir şölen sunan lisanslı filmler eşliğinde öğrencilerin keyifli ve verimli vakit geçirdiler.

Bu bilimsel gezi için öğrencilerimizi davet eden Ardahan Üniversitesi  Dr. Arzu Kılıç Sürekli Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özlem EŞTÜRK, şube müdürü Nurcan GÜNAL TORUN  ile öğrencilerimize uzay hakkında bilimsel  bilgileri ayrıntılı bir biçimde  sunan Ardahan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cengiz AYKAÇ hocamıza Ardahan Fen Lisesi olarak teşekkür ediyoruz.

22-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-202322-03-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.03.2023 - Güncelleme: 27.03.2023 14:42 - Görüntülenme: 552
  Beğen | 102  kişi beğendi