T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARDAHAN / MERKEZ - Ardahan Fen Lisesi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü okulumuz tarih Öğretmeni Yusuf DEMİRCİ ve fizik öğretmeni Duygu YILMAZ’ın hazırladıkları programla anıldı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü okulumuz tarih Öğretmeni Yusuf DEMİRCİ ve fizik öğretmeni Duygu YILMAZ’ın hazırladıkları programla anıldı. Yusuf DEMİRCİ yaptığı konuşmada;

            “O gün gördüklerimiz ne bir tiyatro sahnesiydi ne de bir film karesi. Devletimizin kılcal damarlarına kadar sızan sinsi bir terör örgütünün demokrasimize ve milletimize yaptığı hain bir saldırıydı. Bir milletin iradesinin temsil edildiği en önemli müessese o ülkenin meclisidir. İşte bu hain örgüt, başta meclisimiz olmak üzere bütün devlet kurumlarımızı hedef aldı. Tarihimizdeki hiçbir darbe teşebbüsüne benzemeyen ve emir-komuta zinciri dışında gerçekleşen bu kalkışma daha çok bir işgal girişimiydi. Ancak bu saldırı milli iradenin karşısında adeta eridi. O gecenin en büyük kahramanı olan Türk Milleti, tüm dünyanın şaşkın bakışları arasında tankın, topun, merminin önüne geçerek destansı bir irade ortaya koydu. Tüm gücünü göğsündeki imandan ve damarındaki asil kandan alan Türk Milleti vatanına, devletine, istiklaline ve istikbaline karşı yapılan bu saldırıyı bertaraf ederek gecenin karanlığını gündüzün aydınlığına çevirdi. …”

            Yusuf DEMİRCİ sözlerine şöyle devam etti.

            “Bütün bu yaşananlardan milletçe ders almalıyız. Bir daha böyle hain saldırıların olmaması için uyanık olmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü eylem girişimini önceden fark etmeli ve yine birlikte önlemeliyiz. Bu hususta hepimize düşen önemli görevler olduğunu unutmamalıyız. Bugünün anısına yazmış olduğum bir şiiri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Türkiye’m!

Sen vatansın, göğsümüzde çarpansın.

Beş bin yıllık tarihin son tanığısın.

Milletime istiklal, devletime istikbal bayrağıma ocaksın.

Gönlümüzde sevda, gözümüzde ziya, damarımızda kansın.

Kim alabilir sen benden kim? Söyle hangi rezil!

Bir gecede düşer mi sandın bre gafil!

            Bu vesile ile başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Diyerek sözlerini bitirdi.

Anma programında emeği geçen Tarih öğretmenimiz Yusuf DEMİRCİ'ye ve Fizik Öğretmenimiz Duygu YILMAZ'a teşekkür ediyoruz.

 

21-09-202321-09-202321-09-202321-09-202321-09-202321-09-202321-09-2023

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.09.2023 - Güncelleme: 21.09.2023 15:35 - Görüntülenme: 159
  Beğen | 10  kişi beğendi