12. Sınıf Velilerine YKS Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilerin ve velilerinin yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısı, okulumuzda gerçekleşti.

Öğrencilerin üniversiteye girişlerini şekillendirecek YKS sınavıyla ilgili kapsamlı bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, öğrencilere ve velilere sınav stratejileri, tercih süreci vb. konularda önemli ipuçları sunuldu.

Okul Rehber Öğretmeni Gülşah GÜRBULAK TÖREMİŞ öncelikle Yükseköğretim Kurumları Sınavı hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Ardından çocuğu sınava hazırlanan velilere sınav kaygısı ve bu dönem öğrenciye nasıl yaklaşılması gerektiğiyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Okul Müdürü Aşkın HÜSEYİNOĞLU, velilerin çocuklarının eğitim yolculuğunda destek olmalarının kritik olduğunu belirterek, "YKS sınavı öğrenciler için önemli bir kilometre taşı. Bu nedenle, onların sınav sürecini iyi anlamaları ve doğru bir şekilde hazırlanmaları gerekiyor. Bugün burada, bu konularda uzmanlaşmış eğitimciler ve rehberlik uzmanları ile bir araya geldik. Amacımız, öğrencilerimize ve velilerimize en iyi rehberliği sunmak ve geleceklerini parlak bir şekilde inşa etmelerine yardımcı olmaktır" dedi.

Toplantıda ayrıca sınav stresi, zaman yönetimi ve motivasyon konularında da konuşmalar yapıldı. Veliler, uzmanlardan doğru bir rehberlik almanın ne kadar değerli olduğunu vurgulayarak, çocuklarının geleceğini şekillendirmek için ellerinden gelen desteği sağlamaya kararlı olduklarını ifade etti.

Bu tür bilgilendirme toplantılarının, öğrencilere sınav öncesinde daha iyi hazırlanmalarına ve stresi azaltmalarına yardımcı olduğu bilinmektedir. Katılımcılar, bu tür etkinliklerin öğrenci başarısına olumlu bir katkı sağladığına inanmaktadır.

12. sınıf öğrencileri ve velileri, bu önemli etkinliğe katılarak daha fazla bilgi edinme ve sorularını uzmanlara sorma fırsatı buldular. YKS sınavına hazırlık sürecinin daha bilinçli ve stratejik bir şekilde yönetilmesi için böyle toplantıların düzenlenmesinin önemli olduğu görüldü.

17-10-202317-10-202317-10-202317-10-2023

Yayın: 17.10.2023 - Güncelleme: 17.10.2023 08:45 - Görüntülenme: 121